Граждани протестираха пред Община Варна заради решението на ЦИК да

...
Граждани протестираха пред Община Варна заради решението на ЦИК да
Коментари Харесай

И Варна скочи срещу хартиената бюлетина

Граждани стачкуваха пред Община Варна поради решението на ЦИК да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина. Протестът прерасна в шествие по улиците на града до ОИК, която е в Двореца на културата и спорта.

Представители на протестиращите се срещнаха с ръководителя на ОИК - Варна Велин Жеков, след което входираха документално настояванията си да се обезпечи машинно гласоподаване.

" Не бива в последния миг да се вземат решения, които не са законосъобразни. Имаме право на почтени избори, да бъде определен този, който желае народът, и да се спре купеният избор ", счита протестиращата Ваня Добрева.

Хартиеното гласоподаване обуславя извънредно доста благоприятни условия за манипулиран избор, нещо, което сме виждали на предходните избори, когато се редуваха един машинен и един книжен избор, е явна голямата разлика в съответни секции ", сподели пред Българска национална телевизия Митко Пеев, протестиращ.

" Групата, която беше излъчена от протестиращите пред постройката на ОИК Варна, формулира няколко претенции, документално, тези претенции са входирани в ОИК Варна, надлежно ще бъдат изпратени до ЦИК, защото са от компетентността на ЦИК ", съобщи Велин Жеков, ръководител на ОИК - Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР