Граждани, поставени под карантина, могат да поискат мобилна урна вкъщи,

...
Граждани, поставени под карантина, могат да поискат мобилна урна вкъщи,
Коментари Харесай

Карантинираните си поръчват вот вкъщи до 8 юли

Граждани, сложени под карантина, могат да изискат мобилна урна у дома, с цел да гласоподават на парламентарните избори на 11 юли. Срокът за подаване на молби е до 8 юли, т.е. три дни преди вота. Според напътствията на ЦИК преносимите секции се образуват единствено при изискване че има над 10 искащи в един регион. В Пловдив на същия принцип са образувани три секционни комисии, които в деня на вота ще обслужват хора с увреждания на посечените от тях адреси. Отделно за инвалиди от години Общината провежда профилиран транспорт с бусове до урните.

От 16-а РИК - Пловдив до края на работния ден през вчерашния ден нямаше изясненост на кои места в града ще бъдат ситуирани трите машини, с цел да могат гласоподавателите да видят по какъв начин с натискане на бутони се пуска бюлетина. Устройствата са доставени, само че на съвещанието на комисията мненията се разделиха, макар че ръководителят Спас Шуманов предложи машините да се инсталират за по два дни в районните кметства. Въпросът щеше да се дискутира в РИК и нощес.

За целия избирателен ден по традиция се вкарва " сухият " закон. Със заповед на кмета Здравко Димитров се не разрешава продажбата и сервирането на алкохол от 6 до 21 часа. Изключение се позволява единствено за авансово планувани фамилни тържества, в това число за сватби. Общината няма да издава разрешителни за осъществяване на всеобщи мероприятия в деня на изборите, с цел да не се основават предпоставки за нарушение на публичния ред, оповестиха от администрацията.

Районните кметове взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи и РПУ са задължени да провеждат опазването на публичния ред и да обезпечат контрола на 11 юли.

Машини ще има съвсем във всички секции в Пловдив, защото множеството са с над 300 гласоподаватели. Областната администрация посреща през днешния ден и хартиените бюлетини, които ще бъдат раздадени на всички общини.

С камион с пломби и полицейска защита за Пловдив се доставят 308 500 бюлетини, за региона - 294 000. С това количество се подсигурява вотът на 100 % във всички изборни секции, в това число и в тези, където се гласоподава с машини, увериха от Областната администрация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР