Граждани по халати за баня протестираха срещу намерението на Столичната

...
Граждани по халати за баня протестираха срещу намерението на Столичната
Коментари Харесай

Хора по халати срещу превръщането на Централната баня в София в склад

Граждани по халати за баня стачкуваха против желанието на Столичната община да трансформира двата непокътнати басейна на Централната минерална баня в склад на музея на София.

В петък недоволни жители се включиха в артистичен флашмоб в банята. Те влязоха в постройката като елементарни гости на Музея, купиха си билети, съблякоха връхните си облекла, наметнаха бели халати и като заблудени туристи започнаха да търсят минералните басейни в банята. След обиколка из залите, хората се събраха на едно място и скандираха „ Върнете Минералната баня на София”.

„ На 4 декември Общината провежда публично разискване, извършено при извънредно огромен интерес и интензивност от страна на жителите. Стотици желаеха възобновяване на Минералната баня в СПА комплекс, както е заложено в тактиката на Общината. Въпреки това, заместник-кметът Чобанов е внесъл Доклад за превръщането на непокътнатите басейни в зали за събития и разширение на Музея на София. Общината се пробва да го одобри в последните дни преди Коледа, възползвайки се от така и така шумната среда, с упованието, че никой няма да обърне внимание. В момента двата басейна се употребяват за склад, а минералната вода изтича в канала”, оповестяват организации, оповестили се срещу закриването на минералните басейни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР