Граждани от столичния район Илинден протестираха в неделя срещу опасни

...
Граждани от столичния район Илинден протестираха в неделя срещу опасни
Коментари Харесай

Нов протест заради опасни кабели в София

Граждани от столичния регион " Илинден " стачкуваха в неделя против рискови кабели в увеселителен парк в градинката " Света Троица ". Недоволството идва седмица след гибелта на 16-годишния Людмил, който умря от разкрит кабел до момента в който вървеше по тротоар в столицата.

Преди година в регион “Илинден” е построен атракцион, само че съгласно хората кабелите не са обезопасени, изолацията им е изгнила и е въпрос на време да се случи случай.

Според притежателя на увеселителните уреди Делян Петков обаче кабелите са безвредни и той има всички нужни позволения от Столичната община.

Кметът на регион Илинден Иван Божилов съобщи за Българска национална телевизия, че актракционът би трябвало да се отстрани, защото е рисков. Съставен е бил констативен протокол за нарушавания, обаче той е паднал в съда.

“След сигнали на жители, ние се самосезирахме. Незабавно отидохме и съставихме констативен протокол на компанията, че е сложила оборудването си без утвърдено външно ел. зареждане. Изпратихме към ДНСК констативния протокол, ДНСК сформираха акт на компанията след което той бе обжалван и падна в съда ", описа той пред Българска национална телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР