Граждани от столичните квартали Западен парк, Овча купел и Красна

...
Граждани от столичните квартали Западен парк, Овча купел и Красна
Коментари Харесай

Столичани излязоха на протест срещу замърсяването на въздуха

Граждани от столичните квартали " Западен парк ", " Овча купел " и " Красна поляна " излязоха на протестно шествие против мръсния въздух в София, съобщи Българска национална телевизия.
Участниците в акцията упорстват за ефикасно и бързо решение на казуса.

Протестиращите се стопираха пред постройката на Столичната община , като обявиха, че желаят да дишат чист въздух. Те дефинираха като геноцид замърсяването на въздуха в столичния град.
Според тях не колите са главният проблем, а нерегламентираното изгаряна на боклуци, както и потреблението на твърдо гориво за домашен потребности. Специално внимание обърнаха на продължаващото изсичане на дървета в Западния парк.

От Столичната община дадоха обещание да вземат ограничения с изсичането на дървета от Западния парк и оповестиха, че ще се инсталират повече измервателни устройства, с които да се придобие действителна картина за чистотата на въздуха в София.

От началото на декември до момента са наложени санкции за 140 хиляди лв. на обекти, които нерегламентирано изгарят боклуци.

 Засилват контрола над горивата като мярка за чист въздух
Засилват контрола над горивата като мярка за чист въздух

Ако няма надзор, това би било провалена мярка, съгласно Нено Димов

Днес нормите за замърсяване с фини прахови частици не бяха превишени, като това най-вероятно се дължи на мощния вятър през последните дни.
Не се чака наднормено замърсяване и през идващите два дни.

Шествието завърши пред Националния замък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР