Граждани от София изразиха опасения от създалия се трафик след

...
Граждани от София изразиха опасения от създалия се трафик след
Коментари Харесай

Пешеходци в риск след промяна на движението на трамвай в столицата

Граждани от София показаха опасения от създалия се трафик след затваряне за ремонт на трамвайното трасе по линията на трамвай номер 5. По техните думи на площад " Възраждане " непрекъснато има рискови обстановки за пасажерите в рейсовете и трамваите, които стопират на спирката на площада, предава. Aвтомобилите на градския превоз стопират близо един до различен и на слизащите пасажери им се постанова да маневрират в трафика.
Още по тематиката
" Многократно станах очевидец на няколко случая с причина за произшествия - хора, които слизат и се качват в трамвай номер 8 и 10. Тук е и спирката на рейс номер 10. Има засичане на транспортните средства и в същото време се редят и коли, което затруднява пресичането на хората, които би трябвало да заобикалят трафика ", съобщи Марияна Симова, гражданин на кв. " Възраждане ". По думите на жителите в региона спирката е прекомерно тясна и придвижването е доста натоварено.

Ремонтът на трасето ще продължи две години.

" След сигнала и нашите наблюдения още през днешния ден ще предложим пред непрекъснатата Комисия по превоз и сигурност на придвижването нова организация, която да се направи на спирката. Ще създадем всичко допустимо приоритет да бъде даден на градския превоз и спирката да бъде удължена ", съобщи Иван Николов от Дирекция " Транспорт " към Столична община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР