Граждани от пловдивския район Западен“ се свързаха с Trafficnews.bg, за

...
Граждани от пловдивския район Западен“ се свързаха с Trafficnews.bg, за
Коментари Харесай

Пловдивчани от блок със 105 апартамента скочиха срещу МРРБ заради отказа за санирането му

Граждани от пловдивския регион „ Западен “ се свързаха с Trafficnews.bg , с цел да изразят недоволството си от оповестения резултат за саниране на жилищния им блок. Според сдружението на притежателите на 9 входа на жилищна кооперация на ъгъла на улиците „ Дивна “ и „ Орфей “ с общо 105 жилището, кандидатурата им по програмата не е оценена обективно и оценката е направена в прорез с устанвените критерии, разказани в насоките за кандидатстване.
Прочетете още
Още предходната седмица те са подали несъгласие както в Министерство на регионалното развитие, по този начин и в районната администрация и Парламентарната комисия за надзор върху средствата от европейските фондове. Към момента към момента не са получили изговаряне по тези възражения.

Според плановото предложение, жилищната постройка е трябвало да получи оптимален брой точки, а е получило по-ниска оценка. Сдружението на притежателите смятат, че точките са безпричинно занижени, което е довело до включването на жилищната кооперация в аварийния лист. Във възражението, както и в писмо до редакцията на Trafficnews.bg е разказано, че от оптимален брой точки по планово предложение, жилищната постройка е получила 115 точки по неразбираеми критерии. Справка на гражданите в плановете за гр. Пловдив демонстрира голям брой утвърдени за финансиране планове със същия брой точки, до момента в който тяхното попада в аварийния лист.

След проверка в съответните районни кметства, службата по геодезия, картография и кадастър и преглед на всички утвърдени кандидатури, жителите откриват, че има значително утвърдени обекти с РЗП, значително по-ниска от 5000 кв. м., колкото е тази на неодобрената постройка. Не би следвало те да получат оптимален брой точки по този аршин, смятат съсобствениците.

Вчера министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че оценката се прави машинно и няма индивидуален фактор.

„ Изправени сме пред една класическа обстановка на поражданe нa неодобрение в обстановка, в която потребностите надвишават опциите. По Плана за възобновяване и резистентност бяха обезпечени 1,129 милиарда лева за саниране. Подадените планове са общо 3068 на обща стойност 3,972 милиарда лева “, изясни още той.

Екипът на  Trafficnews.bg ще продължи да следи случая.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР