Граждани от Дулово и други общини в Силистренско поставиха пред

...
Граждани от Дулово и други общини в Силистренско поставиха пред
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров помага на шофьори от Дулово да се пенсионират

Граждани от Дулово и други общини в Силистренско сложиха пред народния представител от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров въпроси, свързани с проблеми при пенсионирането си, които им основават от Национален осигурителен институт.

Те разговаряха с него в приемната му, която предходната неделя беше проведена в Дулово.

За проблемите си главно споделиха водачи, които са второкласен труд и са подали документи за пенсиониране. Те са работили на трудови контракти с правилно плащани налози и осигуровки, с каквато информация разполагат в Национален осигурителен институт. Сега обаче чиновници в осигурителния институт им желали пътни листове, тахошайби от тахографите с информация за курсовете и работните им часове, ревизионни актове и така нататък за 10 години обратно.

Пред доцент доктор Чакъров те споделиха, че по закон подобни документи не се съхраняват за толкоз дълъг интервал обратно във времето,  унищожени са и в този момент поради неналичието им не ги пенсионират.

Народният представител се ангажира да показа въпросите на хората пред служебния министър на труда и обществената политика.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР