Граждани организират протест днес пред Съдебната палата в Добрич заради

...
Граждани организират протест днес пред Съдебната палата в Добрич заради
Коментари Харесай

Заради убийството в парк в Добрич: Граждани организират протест пред Съдебната палата

Граждани провеждат митинг през днешния ден пред Съдебната палата в Добрич поради убийството на 56-годишния мъж в парка на града. Идеята за митинга е на Венцислав Великов, който провежда и бдението в неделния ден на лобното място на жертвата. В обществените мрежи той приканва добричлии да поддържат митинга.
 
Великов споделя също, че се приготвя отворено писмо, с което да се изискат отговори на многото въпроси, свързани с убийството от 7 март. Той прецизира и, че ще бъдат сериозни към всички институции, само че все още не желаят оставки, а единствено съответни отговори на въпросите си. 
 
" Много апелирам да подтиснем страстите си и да не разрешаваме да похабим силата на това гражданско неодобрение. Не изключвам опцията, несъмнено, да желаеме оставки, само че това ще го решим дружно и не през днешния ден. Всички желаеме обективно и независимо следствие, вътрешни инспекции в Министерство на вътрешните работи и прокуратура, по отношение на пропуските при следствие на закононарушенията на причинителя. За следващ път ще призовем и Общината да работим взаимно по проект за предварителна защита и сигурност за един по-спокоен и прекрасен Добрич ", моли Венцислав Великов.  
 
Други от настояванията включват защитата на парка да се разпореди на професионална компания, да има патрули както в парка, по този начин и в централна градска част. 
 
По-рано през днешния ден Районна прокуратура - Добрич излезе с позиция по отношение на изостреното публично внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година, и случили се преди този момент набези от сходен темперамент. Оттам осведомиха, че едвам на 27 февруари 2024 година, към обяд, за първи път в Районната прокуратура е постъпило уведомително писмо.
 
 Районна прокуратура-Добрич Районна прокуратура-Добрич Източник: Българска телеграфна агенция
С него прокуратурата е била известена за започнатото досъдебно произвеждане във връзка нападението на мъжа, намушкан на 25 февруари в региона на ръката, в това число и за това, че по случая е било арестувано и след това освободено лице.  
 
На взаимен брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев, шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Добрич старши комисар Цветан Пировски и районният прокурор Петко Тухчиев споделиха, че има събрани задоволително доказателства за съпричастността на обвинявания към убийството. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР