Граждани няма да могат да бъдат съдени без знанието им.

...
Граждани няма да могат да бъдат съдени без знанието им.
Коментари Харесай

Окончателно: Не могат да съдят граждани без тяхно знание

Граждани няма да могат да бъдат съдени без знанието им. Това стана ясно след признатите от депутатите промени в Гражданския процесуален кодекс. Измененията бяха дебатирани и гласувани в границите на две пленарни съвещания.

Невъзможността ответник по дело да бъде открит на посочения адрес ще се установи най - малко с три визити на адреса от връчителя. Съдът ще ревизира служебно и местоработата на ответника и ще разпорежда връчване по местоработата.

С измененията народните представители понижиха таксите на частните правосъдни реализатори и дадоха опция на длъжниците да оспорват оценките на недвижимите парцели, когато се изнасят на обществена обмен.

Вече няма да се позволява поръчителство на иск върху вземания на лечебните заведения от НЗОК. Както до момента не се позволява и поръчителство на иск за парично взимане против страната, държавните институции, общините и лечебните заведения по Закона за лечебните заведения. В закона се резервира недопускането на поръчителство на иск за парично взимане посредством налагане на запор върху вземания, върху които не се позволява наложително осъществяване.

За предявените с една молба искове в отбрана на един интерес ще се събира една държавна такса върху защитавания интерес, без значение от броя на ответниците. Депутатите взеха решение за предявените с една молба искове в отбрана на разнообразни ползи минималната такса да се събира от всички ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР