Граждани настояват за оптимизиране на разписанието, на градските линии, в

...
Граждани настояват за оптимизиране на разписанието, на градските линии, в
Коментари Харесай

Жители изискват новият автобус 288 да е в движение и през почивните дни

Граждани упорстват за усъвършенстване на разписанието, на градските линии, в София, и рейс № 288, който е довеждащ до две метростанции, да работи и през уикенда. В момента той се движи единствено в делнични дни. Автобусът свързва кварталите „ Гео Милев” и „ Хладилника “, и прави връзка с метростанции – „ Г. М. Димитров “ и „ Витоша “.

Пред Радио София шефът на дирекция „ Транспорт “, в Столичната община, Иван Николов, изясни, че неналичието на водачи е повода рейс № 288 да се движи единствено в работни дни.

„ Събираме тези сигнали, мислим разновидности, непрекъснато вършим план какво имаме налично и какво може да се пусне. За рейс № 288 преглеждаме разновидността да пуснем в допълнение рейсове за събота и неделя. Там са електробуси. Знаем, че се употребява, вършим всичко допустимо да пуснем там рейсове “, сподели Николов.

Той добави, че в Центъра за градска подвижност употребяват изчерпателен инструмент, който дава опция за наблюдаване какъв брой запълнени са транспортните средства. „ Гледаме сред всички спирки, гледаме всички часови диапазони, разнообразни дни и региони. Освен камерите, с помощта на GPS системите, които имат транспортните средства, следим тяхното придвижване – къде имат закъснения и къде имат задатък “, изясни шефът на дирекция „ Транспорт “ в Столичната община.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР