Граждани на Видин излизат днес отново на протест с искане

...
Граждани на Видин излизат днес отново на протест с искане
Коментари Харесай

Видин на протест, иска магистрала

Граждани на Видин излизат през днешния ден още веднъж на митинг с искане за строителство на автомагистрала до града, съобщи БНР. Година след първите демонстрации уредниците настояват, че периодите по графика за създаване на пътя Видин-Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март предходната година, не се съблюдават, а забавянето е с повече от 8 месеца. Протестиращите упорстват отговорните да понесат отговорност.

Според Росица Кирова, ръководител на гражданско обединяване „ Единни за смяна “ не са направени оферти за промени в общите устройствени проекти на общините Видин и Димово и по тази причина се е стигнало до законодателна смяна. „ Кой ще поеме отговорност по тази причина, че резултата от желанието на видинските жители и от желанието на българското държавно управление, досега е нулев “, сподели тя.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе безапелационен, че не може да бъде упрекван. „ Нито аз, нито община Видин не може да бъде упреквана в някакви дейности, с които е възпрепятствано или закъснение построяването на магистралния път Видин-Ботевград “, счита той.

„ Причината да се стигне до промени в Закона за устройство на територията е юридически проблем, който до момента не е имало за други прави в страната “, изясни министърът на районното развиване Петя Аврамова. „ А дали смяната в закона, която направихме, е по дълга като действане в Народното събрание или смяната на общия организационен проект може да се окаже по дълго като процедура “, добави тя.

Протестът ще стартира в 11:00 часа с автошествие през града.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР