Граждани на Варна се възмущават, че уличното осветление града в

...
Граждани на Варна се възмущават, че уличното осветление града в
Коментари Харесай

Варна потъна в мрак, уличното осветление в центъра е спряно

Граждани на Варна се възмущават, че уличното осветяване града в интервала, в който то е най-необходимо. А точно, в дългите летни нощи, когато туристите би трябвало да се забавляват и да попиват от курортната атмосфера на така наречен Морска столица.



Известният варненски фотограф и оператор Димитър Дачев пусна фотоси в групапа във Facebook “Забелязано във Варна ”, от които се вижда, че уличните лампи по пешеходния център не светят в 22 часа в неделя. Той разяснява този факт с смешка по адрес на кмета на Варна Иван Портних, който очевидно доста обича да пести ток:

" Бабата на Портних (блокирал ме е, не мога да го тагна) евентуално му е казвала като дребен: “гасѝ лампите, баби, да не хабят ток ”, или нещо сходно, което очевидно е оставило дълготраен отпечатък. "



Варненският общински консултант от Демократична България Николай Капитанов също се причисли към недоволството и пусна своя фотография по тематиката. Тя пък е от Морската градина, където осветлението също е меко казано нищожно.



“Същото е в Морската. Онзи ден в частта под Спортна зала към среднощ светеха като че ли на 25% единствено. Едва се виждаше при отбивката къде вървим ” , това написа Капитанов.

Пестенето на сила сигурно е значимо, само че особено в летните нощи, които са най-приятното време за разходка в града, прекъсването на осветлението е неприемливо. Какви са претекстовете на общината да го спре или понижи, е цялостна тайнственост и за варненци, и за гостите на града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР