Граждани на Сопот излизат утре на протест, те ще поискат

...
Граждани на Сопот излизат утре на протест, те ще поискат
Коментари Харесай

Граждани от Сопот излизат на протест, искат оставката на...

Граждани на Сопот излизат на следващия ден на митинг, те ще изискат оставката на кмета Деян Дойнов и заместника му Николай Новаков. Проявата е проведена от Граждански комитет - Сопот с ръководител Манол Атанасов. Тя е планувана в 17.30 часа пред постройката на общината. Протестираме против управлението на общината, против неговото брутално ръководство, а не за връщането на Стефан Филчев като шеф на музея, съобщи Манол Атанасов.

Очаква се жителите да одобряват декларация против управлението на общината и да я изпратят до община Сопот, до Областния шеф, до Министерството на културата и до омбудсмана на републиката Мая Манолова. Ще срещнем с нашите претенции и Комисията за локално самоуправление към Народното събрание, съобщи Манол Атанасов.

Напрежението в града ескалира след освобождението на шефа на къща-музей " Иван Вазов " два месеца преди приключването на мандата му съгласно контракта, подписан сред него и общината. Това преля чашата на търпението, съобщи Манол Атанасов.

Както " Марица " писа на 21 септември кметът на Сопот Деян Дойнов ненадейно промени длъжностната характерност на шефа, приключил българска лингвистика в Пловдивския университет. Новите условия са длъжността шеф да се заема от експерт по история, архелогоия и музеология. Заради това Стефан Филчев бе освободен като шеф на къща-музей " Иван Вазов ". Десетки хора показаха недоволството си от уволнението на Стефан Филчев в обществената мрежа. В негова поддръжка се оповестиха Сдружението на музеите в България, Гражданският комитет в Сопот и сътрудници от други музеи в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР