Граждани на Руската федерация, които не са напуснали страната ни,

...
Граждани на Руската федерация, които не са напуснали страната ни,
Коментари Харесай

Пуснахме хуманитарен полет за заминаващи си руснаци

Граждани на Руската федерация, които не са напуснали страната ни, откакто европейското въздушно пространство бе затворено за съветски самолети, имаха опция да употребяват филантропичен полет през вчерашния ден. Министерството на превоза позволи зелен кулоар за самолета на " Аерофлот ". Излитането бе оповестено за 13,05 ч. от летище София.

Съответните служби на Европейската комисия са осведомени за предоставеното по изключение оперативно позволение от Главна дирекция " Гражданска въздухоплавателна администрация ". Разрешението се издава след ограничаващи ограничения, наложени върху Руската Федерация поради военния спор в Украйна. България е една от страните, затворили въздушното си пространство за съветски самолети.

Транспортното министерство бе сложило няколко условия, с цел да бъде изпълнен полетът. Едно от тях бе идващият полет по правата Москва-София да е празен, а на борда да се качат единствено жители и резиденти на Руската Федерация, без противоположен полет или свързващи полети отвън Руската Федерация. Всички пасажери, репатрирани с полета, трябваше да бъдат разпознати от консулството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР