Граждани на Нашвил се събраха в знак на протест срещу

...
Граждани на Нашвил се събраха в знак на протест срещу
Коментари Харесай

Протестиращи в Нашвил настояват за действия срещу насилието с оръжия в САЩ

Граждани на Нашвил се събраха в символ на митинг против насилието с оръжия след всеобщата пукотевица в учебно заведение в града.

Протестиращите носеха плакати с лозунги като „ Защитете децата, а не оръжията “ и „ Масовите стрелби са американско безучастие, плашливост, корупция “. Според протестиращите 401 деца са били убити от оръжия единствено през 2023 година.

" Има милиони способи да запазим нашите възпитаници в сигурност както в държавните, по този начин и в частните учебни заведения, и във всяко учебно заведение в страната. И въоръжаването на учителите не е един от методите ", акцентира деятелят Андреа Гленроуз.

Активистите подлагаха на критика законодателите за предлагането на законопроекти, които биха разхлабили още повече държавните закони за оръжията, като да вземем за пример предлагането да се разреши на притежателите на оръжия да ги носят в учебни заведения, както и концепцията да се разреши на учебния личен състав да носят оръжие.

" Идеята да докараме още оръжия в нашите общности и в нашите учебни заведения, които ще убиват децата ни, би трябвало да е някакво решение на казуса ли? Това е непристойно. И не е подкрепено от никакви доказателства. Трябва да се застъпим за учниците в общността ни и би трябвало да държим тези хора виновни за бездействието им и за това, че основават още по-лоши закони и ги оферират, до момента в който тази кланица се случва по улиците. Това е недопустимо ", съобщи деятелят Аманда Розенбергер.

Припомняме, че три 9-годишни деца и трима възрастни бяха убити в понеделник в частно християнско учебно заведение в Нашвил, Тенеси. Полицията заяви, че причинителят на убийството е " уединен маниак ", който живее в града, и е бил въоръжен с две автоматизирани оръжия и един револвер. Силите на реда разкриха също, че нападателят е разпознат като транссексуален. Извършителят е бил убит от служителите на реда.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР