Граждани на 33 държави са пътували в разбилия се пътнически

...
Граждани на 33 държави са пътували в разбилия се пътнически
Коментари Харесай

Самолет със 157 души от 33 страни на борда се разби

Граждани на 33 страни са пътували в разрушилия се пътнически аероплан на Етиопските авиолинии, оповестиха управляващите в Адис Абеба, представени от Би Би Си. Няма оживели при злополуката на полет ET 302 със 157 души на борда. Машината се разруши през днешния ден 6 минути след излитането си от интернационалното летище „ Боле “ в Адис Абеба. „ Боинг 737 “ е изпълнявал постоянен полет за кенийската столица Найроби, когато контролната кула е изгубила контакт с машината. Самолетът е паднал край градчето Бишофту, ситуирано на 60 километра югоизточно от етиопската столица. Причината за нещастието се обяснява . Времето в региона на Адис Абеба при излитането на самолета е било ясно, оповестиха локалните управляващи.
 
На борда на машината е имало 149 пасажери и 8 души екипаж. П ремиерът на Етиопия Аби Ахмед изрази в обществената мрежа „ Туитър “ съболезнования на фамилиите на жертвите.
 
Говорител на самолетна компания „ Етиопиън еърлайнс “ заяви, че общо в самолета е имало жители на 33 страни. Сред 157-те жертви има 32 кенийски жители и 17 етиопски жители, съобщи Асошиейтед прес. Китайската държавна телевизия заяви, че в самолета е имало 8 китайски пасажери, съобщи Ройтерс. Посолството на Русия в Кения се пробва пък да откри ориста на руснак, купил си билет за полета от Адис Абеба за Найроби, изпълняван от авариралия аероплан, съобщи ТАСС.
 
По информация на българското посолство в Адис Абеба към 13:30 ч. българско време няма данни за починали български жители на борда на авариралия аероплан на „ Етиопиан Еърлайнс “. Посолството ни в Етиопия в съдействие с други посолства прави опити да придобие листата на пасажерите в авариралия аероплан, само че до момента подобен не е възложен. Посолството ни е в контакт с локалните управляващи и следи обстановката.
 
От ведомството показват, че при нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон +25116610032 и дежурни телефони в извънработно време: +251911252514; +251913069999 -->

Свидетели описват, че след удара на самолета със земята е избухнал голям пожа р. Четири хеликоптера за битка с пожарите са взели участие в гасенето на пламъците.
 
Според шведския уебсайт за следене на полетите в действително време Flightradar24 самолетът е имал „ необикновена нестабилна отвесна скорост “ след излитането, добавя Ройтерс. Машината се разруши осем минути след излитането.
 
От самолетостроителната компания „ Боинг “, която е произвела самолета, оповестиха, че „ наблюдават от близо обстановката “. Моделът 737-800 Макс е релативно нов. Той е в употреба от 2016 година. Машината е била закупена от Етиопските авиолинии предишния юли. Самолет от същия модел на индонезийската компания „ Лайън Ер “ катастрофира предишния октомври единствено 13 минути след излитането си от Джакарта. Загинаха всички 189 души на борда.
 
Последният сериозен случай със аероплан на " Е тиопиън еърлайнс " беше със аероплан Боинг 737-800 , който се взриви след излитането от Ливан през 2010 година Тогава починаха 83 пасажери и 7 членове екипаж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР