Граждани, живеещи в близост до бул. Скобелев, са подали колективен

...
Граждани, живеещи в близост до бул. Скобелев, са подали колективен
Коментари Харесай

Жители на София са завели иск срещу общината заради маршрут на трамвай

Граждани, живеещи наоколо до бул. " Скобелев ", са подали групов иск против Столичната община, поради трамвайното трасе, което минава пред жилищните им здания. Причината е линията сред Петте кьошета и бул. " Витоша ", която беше положена пред постройките преди 8 години като краткотрайно решение.

До през днешния ден смяна няма, въпреки от общината да дадоха заричане за това преди 5 години. За желае заяви основният проектант на София Здравко Здраков на днешното съвещание на комисията по превоз в общинския съвет, на която бяха разисквани разновидностите за смяна на трасето.

Проблемът с това трамвайно трасе е обвързван и маршрута на линия 6, която преди стигаше до басейн " Спартак " в " Лозенец ". През 2016 година линията беше " краткотрайно " спряна, поради градежа на втория метродиаметър. От тогава линията се движи от кварталите " Обеля " до " Иван Вазов ". Жители на квартала стачкуваха на няколко пъти, като желаеха кметът Йорданка Фандъкова да съблюдава обещанието си и да възвърне линията по маршрута й.

Един от предлаганите от общината разновидности за маршрута по " Скобелев " планува трамвай 6 да се движи до " Спартак ". Той обаче е по-скъп - към 20 млн. лв., тъй като планува създаване на рампа над надлеза. Вторият вид е по-евтин - 7 млн. лв., като релсите ще бъдат преместени над тунела.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР