Граждани и представители на неправителствена организация се събраха на протести

...
Граждани и представители на неправителствена организация се събраха на протести
Коментари Харесай

„В памет на един баща: Вдигнаха протест след убийството на Пейо

Граждани и представители на неправителствена организация се събраха на митинги в столицата в памет на убития татко в кв. „ Драгалевци “ и против работата на Министерство на правораздаването.

В София се организират два митинга, единият е пред постройката на Министерство на правораздаването и е против " безотговорната работа във ведомството ", показват уредниците. Малко по-късно стачкуващите се насочиха към пл. " Независимост ", където е вторият митинг, подсилен от страна на Фондация " За споделено родителство " и е под мотото „ В памет на един татко “.

През предходната седмица от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че спор за наставнически права е бил причина за ликвидиране на мъж. В последния работен ден на предходната седмицата в кв. " Драгалевци " е открит опърлен автомобил, в който е намерено тяло на мъж. За закононарушението са арестувани брачната половинка на убития и майка ѝ.

В понеделник Софийският градски съд преглежда при закрити врата мярката за неотклонение на двете дами, упрекнати за убийството осъществено в кв. " Драгалевци ". Прокуратурата изиска най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " за двете обвинени. Съдът реши да остави в ареста Красимира Трифонова и пусна под домакински арест Габриела Славова-Пеева.

Обвинението против двете дами е за това, че съзнателно са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. От задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, до момента в който брачната половинка му го е притискала към седалката. При опит на мъжа да излезе от автомобила, дамата е затваряла шофьорската врата. Причината за гибелта е удушаване, показват проверяващите, написа Българска телеграфна агенция.

Считаме, че има и други забъркани лица и при първия комфортен миг, когато има задоволително събрани доказателства, ще ги представим, сподели през вчерашния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР