Графити се появиха на новоремонтираната фасада на сградата на Богословския

...
Графити се появиха на новоремонтираната фасада на сградата на Богословския
Коментари Харесай

На пъпа на София: Нашариха с графити и Богословския факултет

Графити се появиха на новоремонтираната фасада на постройката на Богословския факултет. За това алармираха фенове на Би Ти Ви. 

Въпреки че се намира на оживения площад " Св. Неделя " в София, на метри от Съдебната палата, фасадата на Богословския факултет не беше пощадена от създателите на графити.

Все още не е открит причинителят на действието
Сградата на факултета, която носи културна стойност, беше в ремонт в продължение на години.

Деканът на Богословския факултет доцент Иво Найденов схванал за графитите преди седмица.

„ Заболя ме, тъй като към преди месец постройката бе призната в този тип след реставрацията и единствено в тази част имаме скеле, заради обстоятелството, че имаме да довършваме някои неща. Някой се е възползвал от това, качил се е и е оставил своето създание на стената “, изясни в „ Тази заран “ доцент Иво Найденов.

„ Дали е творчество, или не - не знам. Но несъмнено не пасва на тази постройка, която е монумент на нашата Екзархия. Смущава ме обстоятелството, че на бул. „ Витоша “ имаме засилена защита, а никой не е забелязал. Камери има, само че от тази страна не действат поради ремонтните действия “, изясни още доцентът.

По думите на Иво Пенев от столичния инспекторат графитът на фасадата на факултета не е творчество, а вандализъм.

„ Този вандализъм ще бъде премахнат от компанията, която е ангажирана с реорганизация на постройката. По-лошото е по какъв начин ще опазим оттук нататък фасадата. Творецът е младеж, към 20-годишна възраст, който се стреми да блесне в средите на графитърите.

Създаваме указател на хората, които вършат по този начин наречените „ бомби “, като досега имаме лист с 15 сходни графити-хулигани, с прякорите им, зад които се крият съответни лица “, изясни още Пенев и прикани всеки, който стане очевидец на сходни прояви да алармира, с цел да могат да се наложат наказания, както прилича.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР