Графитът на Маркъс Рашфорд бе поправен с много любов и

...
Графитът на Маркъс Рашфорд бе поправен с много любов и
Коментари Харесай

Поправено с любов: Графитът на Рашфорд обедини Англия

Графитът на Маркъс Рашфорд бе поправен с доста обич и към този момент по нищо не проличава, че е бил унищожен от вандали.

След загубата на Англия от Италия на финала на Евро 2020 и пропусната дузпа от играча на " Манчестър Юнайтед ", красивият стенна живопис с вдъхновяващите слова бе надраскан и залят със синя багра от ядосаните последователи на " Трите лъва ".

На " Уембли " в неделя 23-годишният Рашфорд влезе в последната минута на продълженията, дружно с Джейдън Санчо, само че след това и двамата направиха пропуски от бялата точка.

След загубата те и Букайо Сака, който също изпусна дузпа, станаха жертви на расистки обиди в обществените мрежи, а омразата на почитателите се придвижи и върху графита, който бе изработен в символ на признателност към Рашфорд, чийто старания резервираха топлия обяд в учебните заведения на децата от небогати фамилии.

Текстът към графита гласи: " Гордейте се, знаейки, че вашата битка ще изиграе най-голяма роля за вашата цел. "

Съсипването на стенописа не се хареса на една огромна част от англичаните, които не одобриха крайните реакции и расизма против футболиста и неговите съотборници. За да заличат омразата и расистките обиди, голям брой почитатели се събраха към стената с графита, скандираха в поддръжка на играча и оставиха на мястото красиво написани послания, с които желаят да му окажат поддръжката си в този сложен миг.

Снимка: Reuters

Маркъс Рашфорд има голямо сърце. Звездата на " Манчестър Юнайтед " е един от най-отдадените деятели, що се отнася до акцията за изхранване на хора с ниски приходи. Самият той неведнъж е разказвал, че фамилията му се е възползвало от тази обществена услуга, когато е бил дребен.

В началото на пандемията от ковид английското държавно управление обмисляше да спре тази услуга, с цел да редуцира разноски. Семействата с по-ниски приходи получават ваучери в общ размер 120 млн. паунда, с цел да могат да си обезпечат топла храна. Рашфорд съумя да събере 20 млн. паунда, с цел да предотврати края на акцията. Над 1 млн. деца във Англия продължиха да получават помощи и обяд в учебно заведение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР