Графит на огнеборец краси отскоро фасадата край подновените гаражни врати

...
Графит на огнеборец краси отскоро фасадата край подновените гаражни врати
Коментари Харесай

Графит на огнеборец краси варненската пожарна

Графит на огнеборец краси неотдавна фасадата край възобновените гаражни порти на варненската пожарна.

Творбата, която е дело на актьора Дамян Николов от Българско графити учебно заведение, прочут повече под псевдонима Kemsa.art. изобразява пожарникар в тил, който е в борба с пламъците.

Самият Дамян е част от доброволното формирование към Община Варна. Реализира творбата си след ремонта на част от базата на пожарникарите. Успява да изрисува творението си за към две седмици. Прави го изцяло гратис. Използва фосфорни и отразяващи бои, които светят в тъмното, с цел да пресъздаде по – цялостно същинските униформи на пожарникарите.

„ Историята към мен и творчеството ми е много нестабилна през годините, тъй като много късно започнах да се одобрявам като художник, актьор, създател. Аз съм самообразован актьор и когато работя с други актьори се пробвам да запазя единствено най-ценните качества от всеки, а грешките се пробвам да са ми урок и да не ги дублирам, в случай че считам, че може да са в ущърб на мен или субкултурата, която се пробвам по всякакъв начин да развия посредством моите планове и школа – „ Българско графити учебно заведение “, което в действителност към момента съществува, към момента е гратис и към момента е налично за всеки, от самото си начало през 2019 година. Днес стоят много спънки пред нас, като инфлация и вируси, само че към момента има и хора, компании, организации, които стоят зад нашата идея и ни поддържат “, описа Николов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР