Графичен дизайнер“ попада в графата професии на бъдещето“, макар такива

...
Графичен дизайнер“ попада в графата професии на бъдещето“, макар такива
Коментари Харесай

Търсят се графични дизайнери за 1200 лева заплата

„ Графичен дизайнер “ попада в графата „ специалности на бъдещето “, въпреки такива фрагменти да се търсят от дълго време на пазара на труда. Пловдив е един от градовете в България, където за експертите от това направление има максимален пазар. Набират се фрагменти както за уеб дизайн, по този начин и за разработване на реклами. Развиващия се бизнес и съществуването на доста компании и пиар организации е причина за положително развиване.

Макар към момента да не можем да догоним столицата по стандарт за заплати, графичните дизайнери в Пловдив са добре платени – стартовата заплата е сред 800 и 1200 лв.. В града под тепетата има компании, които са съгласни да наемат и студенти, които към момента не са приключили бакалавърската си степен. Условието тогава е да имат положително портфолио и умения за работа. Заплата тогава е към минимума за изпитателния период – към 700 – 800 лв..

За да могат да се вредят за добра позиция, дизайнерите би трябвало да владеят все по-голям набор от разнообразни стратегии за работа.  Докато преди 5 години познанията по Фотошоп бяха задоволителни за добър старт, то през днешния ден би трябвало се познават добре най-малко още две – Индизайн и Илюстрейтър.  Като плюс се смятат познания за работа с други програмен продукт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР