Градушка с големината на топки за тенис и проливни дъждове

...
Градушка с големината на топки за тенис и проливни дъждове
Коментари Харесай

Това не е ВИДЕО от филм на ужасите, а реалност в Германия

Градушка с размера на топки за тенис и проливни дъждове удариха Южна Германия през нощта против вторник. Много къщи са потърпевши, десетки дървета са изкоронени от бурните ветрове. Метеоролози предизвестиха, че това е най-опасната седмица за тази година и се чакат още стихии и даже торнадо.

В Бавария ветровете през миналата нощ са достигнали до 120 километра в час, а ледените парчета от падналата градушка са били с диаметър 6 сантиметра, заяви полицията. Пожарната, гражданска отбрана, полиция и лекарски екипи са направили стотици избавителни акции.

Само в Мюнхен са обработени 550 сигнала. Много къщи са развалени от градушката, има счупени прозорци, отвеян ипокриви. Горите също са потърпевши съществено. Движението по автомагистрала А 96 е било съвсем парализирано. Жп трафикът също бе преустановен за часове поради паднали дървета върху релсите. Това обърка трафика в цялата страна. Между 30 и 50 литра на час са се излели, заяви немската метеорологична работа.

Бури наводниха и елементи от Източна Германия. Град Кемниц е бил непристъпен поради проливния дъжд и наводнените улици. Бранденбург и Саксония-Анхалт също пострадаха от бурите. Метеоролозите предизвестиха, че се чакат още стихии и даже има подготвеност за торнадо на разнообразни места в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР