Градушка от 10-15 см ледени късове покри улиците на Мадан

...
Градушка от 10-15 см ледени късове покри улиците на Мадан
Коментари Харесай

Лед покри Мадан

Градушка от 10-15 см ледени парчета покри улиците на Мадан и те побеляха като през зимата, съобщи БНР.

Пострадали хора от естествената буря няма, само че са нанесени вреди по постройките, а провалите по реколтата в региона занапред ще се пресмятат. Проливен дъжд, подправен с град, валя следобяд и в Смолян.

Реколтата е изравнена със земята – настояват локалните хора. Бурята е предизвикала запушване на шахти в Мадан, при което за известно време е била затворена основната улица.

Движението в миньорския град е възобновено, откакто екипи на пожарната са отводнили и отпушили затлачената инфраструктура.

Данни за опустошения и вреди по селскостопанската годишна продукция към този момент няма, само че провалите са най-вече по постройките в Мадан – съобщи за Радио Пловдив кметът Фахри Молайсенов.

" Беше ужасно! " - удостовери Молайсенов.

Екипи на пожарната са отводнявали наводнени терени в кварталите Райково и Устово в Смолян.

В пловдивското село Милево градушката е унищожила огромна част от земеделската продукция.

Щетите от пороя и мощния вятър в община Антоново на 26 юни са оценени на към 1 милион лв..

Средствата ще се търсят от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

Сумата се отнася за разрушените водостоци и мостове и отнесения от улиците асфалт в част от селата в Антоновско след стихията на 26 юни, изясни заместник-кметът на Антоново Исмаил Ибрямов:

" Стара речка е най-засегнатото обитаемо място. След това Севрек. Мостовете в Севрек би трябвало да се възстановят, тъй като хората, които живеят на отсрещния бряг, не могат да минават.

Същото е и в село Стара речка, където краткотрайно възстановихме един улук, само че селата Мечово и Богомолско бяха изолирани. Сега краткотрайно минават по възобновения улук, само че следва да се построи водостокът, тъй като при последващо наводняване още веднъж ще бъде отвеян ".

От община Антоново приготвят нужната документи, с която ще желаят помощ от страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР