Градушка е ударила днес Врачанско, съобщи Нова. Ледените късове са

...
Градушка е ударила днес Врачанско, съобщи Нова. Ледените късове са
Коментари Харесай

Градушка удари Врачанско

Градушка е блъснала през днешния ден Врачанско , заяви " Нова ". Ледените парчета са били с величина от грахово зърно до лешник.

Над района се е разразила стихия и валял проливен дъжд.

Стихията е нанесла вреди на насажденията в градините на живеещите. Ледените парчета са основали проблем и в част от вилната зона на Враца.

Припомняме, че градушки поразиха през последните дни доста области на страната.
 Градушка удари Симеоновград
Градушка удари Симеоновград

Има съществени вреди по земеделската продукция

От Изпълнителна организация " Борба с градушките " (ИАБГ) през днешния ден подсетиха, че обезпечават продивоградова отбрана с ракетен прийом в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково и с. Тъжа, а със самолетен прийом в Северна Централна и Североизточна България.

Със своите седем метеорологични радара ИАБГ следи метеорологичната конюнктура над цялата страна и предава данните на заинтригуваните институции.

На 28.05.2022г. в предпазените области единствено за няколко часа в късния следобяд в областите Видин, Монтана, Враца и Пловдив са били изстреляни над 450 броя противоградови ракети.

Също по този начин са осъществени патрулни полети със самолети за противоградова отбрана в Северна България, само че не се е налагало осъществяването на засев на облачни кафези.
 Градушка нанесе огромни вреди в Доспатско
Градушка нанесе огромни вреди в Доспатско

Унищожени са съвсем всички аграрни насаждения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР