Градус АД ще заведе всички възможни дела срещу Светослав Илчовски,

...
Градус АД ще заведе всички възможни дела срещу Светослав Илчовски,
Коментари Харесай

Фирма "Градус" АД завежда дела срещу бизнесмена Илчовски заради кюлчетата на премиера

" Градус " АД ще заведе всички вероятни каузи против Светослав Илчовски , оповестиха от компанията.

Поводът са направените на 5 май. Тогава Илчовски - един от огромните земевладелци в България, съобщи, че е бил изнудван от притежател на друга компания Градус АД, който се е показал за говорещ от името на Бойко Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени. Бизнесменът сподели още, че пред очите му на рожден ден на Борисов " Иван Пилето " (собственик на компания " Градус ", която предприемачът назовава " Гларус " ), и Цоло Вутов (собственик на 50% от „ Геотехмин “ ООД), са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка. 

В известието на " Градус " АД се споделя: 

Във връзка с направени и публикувани погрешни изказвания от лицето Светослав Илчовски пред комисията за проверка към 45-ото Народното събрание и медиите, „ Градус “ АД осведоми, че ще заведе всички вероятни каузи против въпросното лице и ще сезира способените органи в отбрана на своите права и законни ползи за изнасянето и разпространението на погрешни изказвания от него.

Те уронват престижа и накърняват положителното име на „ Градус “ АД, предизвикват на компанията и нейните вложители и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават погрешни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „ Градус “ АД, което може да се отрази отрицателно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „ Градус “ АД няма да допусне накърняване на положителното й име, както и замесването й в политически борби посредством разпространяване на погрешна информация, и ще търси правата си по правосъден ред. 

Комисията за проверка, ръководена от Мая Манолова, ще организира съвещание и през днешния ден.  

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР