Градският транспорт във Варна е на загуба - от 2,8

...
Градският транспорт във Варна е на загуба - от 2,8
Коментари Харесай

Във Варна почнаха да говорят за поскъпване на билета за градския транспорт

Градският превоз във Варна е на загуба - от 2,8 млн. лв.. Освен това, цената на билета не е повишавана от 12 години насам т.е. от 2006 година, а разноските се били нараснали неколкократно, изключително за заплати, съгласно шефа на транспортното сдружение. Към момента над 60% от приходите на " Градски превоз " са за хонорари. За заплати на чиновниците си сдружението заплаща към 20 млн. лв. при 5 млн. лв. преди няколко години, като приходите за този интервал не са трансформирали. Това заяви изпълнителният шеф на сдружението инж. Злати Златев пред членовете на ПК " Собственост и стопанство ", които разгледаха годишния финансов доклад на " Градски превоз " за 2017 година.
По време на съвещанието бе изразено мнението, че цената на билета за градски превоз би трябвало да се усили най-малко на 1,50 лв., тъй като в противоположен случай сдружението ще банкрутира. Прогнозите са за повишаване на горивата с оглед обстановката на международните петролни пазари. Същевременно заплащането на чиновниците не може да се понижи, беше казано по време на полемиката.
Заради финансовите резултати управлението на „ Градски превоз “ бе разкритикувано от някои общински съветници. Други техни сътрудници обаче го опазиха, като споделиха, че то е изпълнило задачата си да усъвършенства разноските. Повечето членове на комисията бяха на мнение, че " Градски превоз “ има на първо място обществени функционалности и е обикновено да търпи негативи. Един от съветниците изиска да се обясни дали сдружението е обществено или комерсиално, след което да се реши какви би трябвало да са упованията към него.
Разни
15-те нови рейса, с който ще бъде освежен автопаркът на " Градски превоз ", ще тръгнат по улиците на Варна през юли.
Три от рейсовете са разполагаем, а други два би трябвало да бъдат докарани през днешния ден. Останалите транспортни средства се чака да дойдат до края на месеца.
Не се чака и фрапантно повишение на пътникопотока, даже след въвеждането на " синя зона ". Заради повишаващия се витален стандарт варненци ще продължат да употребяват персоналните си коли и ще ги избират пред това да се качат на градски рейс, считат съветници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР