Градският транспорт в София стана по-скъп след въвеждането на новата

...
Градският транспорт в София стана по-скъп след въвеждането на новата
Коментари Харесай

Обмудсманът: Градският транспорт в София стана по-скъп след промените в таксуването

Градският превоз в София стана по-скъп след въвеждането на новата система за таксуване. Това съобщи в " Денят стартира " омбудсманът Диана Ковачева.

Според нея билетът 30+ би трябвало да бъде преосмислен и да стане 45+, тъй като доста хора се оплакват, че времето за пътешестване не е задоволително.

" Проблемът е в следното - градският превоз съгласно софиянци след тези промени, които са в действие стана по-скъп и по-неудобен. Неудобен поради валидирането - там и хората с увреждания се оплакват, че им е мъчно да валидират. Правилно е, че това отпада, само че остават други проблеми - картата за една линия на наземния превоз и едномесечната карта за метрото. Хората на процедура са задължени за момента да купуват по-скъпи карти ида заплащат за неща, които не употребяват - вие пътувате по една линия, а плащате за всички.

Нелепо е хората да би трябвало да платят да финансовите проблеми на ЦГМ. Нали желаеме да свалим хората от колите? Как ще ги накараме да употребяват повече градски превоз, в случай че той не е по-удобен за тях или по-евтин?

Трябва да бъде изцяло преосмислена тази философия, тъй че градския превоз да бъде в услуга на софиянци. А не те да са в услуга на него и той да стане по-скъп ", посочи тя.
Ковачева приветства признатите промени в Закона за хората с увреждания, които разрешават те да получават помощи преди произнасянето на експертните комисии и прикани да се одобряват и останалите оферти, касаещи хората с увреждания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР