Градският транспорт в Бургас ще закупи 56 електрическите автобуси, предаде

...
Градският транспорт в Бургас ще закупи 56 електрическите автобуси, предаде
Коментари Харесай

56 електрически автобуси тръгват по улиците в Бургас

Градският превоз в Бургас ще закупи 56 електрическите рейсове , съобщи БНР. Превозните средства ще бъдат доставени с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейски Съюз, получена от Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ".

Проектът е в цялостно сходство с политиките на Община Бургас, за подобряването на качеството на атмосферния въздух, стабилно ръководство на силата и опазването на околната среда.

Една от главните цели на въвеждането на електрическите рейсове е намаляването на замърсяването на въздуха с фини прахови частици . Това е част от плана за градски превоз, основан на екологично чисти транспортни средства и образуване на нова просвета на устойчива градска подвижност.

В края на миналата година и в самото начало на 2022 година бяха доставени плануваните по контракт 10 броя 18-метрови съчленени електрически транспортни средства, както и първия от договорираните 12-метрови електробуси - всички с производител испански консорциум. От февруари 2022 година в употреба бяха въведени и новозакупени 12 броя деветметрови електробуси.

Новите рейсове имат редица преимущества като актуалният дизайн на пътническия салон, новите решения, осигуряващи по-голямо улеснение на ползващите транспортната услуга, електронното съоръжение, улесняващо и информиращо пасажерите.

Въведените в употреба нови съчленени електрически рейсове, обслужващи бързите линии Б1 и Б2, както и 9-метровите електрически рейсове, главно ориентирани по линия № 9, дават осезателен принос за по-чист въздух и понижаване на шумовото замърсяване на практика в целия град.

До началото на летния сезон се чака Бургас да обнови изцяло своя автопарк .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР