Градският транспорт утре ще се движи по обичайните си маршрути,

...
Градският транспорт утре ще се движи по обичайните си маршрути,
Коментари Харесай

Градският транспорт и метрото в София утре ще се движат по обичайните си маршрути

„ Градският превоз на следващия ден ще се движи по нормалните си направления, по всички линии. Метрото също. Ще има три точки за събиране „ Петте кьошета “, Лъвов мост и Сточна гара, където ще вземат участие единствено чиновници, които не са на работа. “, това съобщи пред публицисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Тя изясни, че в общината са постъпили няколко заявки за, като през вчерашния ден това на работодателите е било оттеглено. Останали са заявките на превозвачите, таксиметровите водачи и транспортните синдикати.

Следствен отдел към окръжна прокуратура са призовали уредниците да не блокират кръстовища до 8.30 поради матурата по български език и литература, сподели още Фандъкова.

Според заявките протестиращите ще създадат шествие до Министерство на финансите.

След това ще продължат с шествие от 10.30 часа  към Министерския съвет, където от 11 до 13 часа ще проведат протестен протест.

В знак на митинг и под наслов „ НЕ на унизително ниските заплати! “ работа ще преустановят и в Столична община, Район Красна поляна - от 10 до 11 часа.

„ По отношение на превозвачите не престават диалозите с Министерски съвет и към момента няма информация какво тъкмо ще се случи “, сподели столичният кмет.

Директорът на столичната дирекция „ Сигурност “ Кристина Лазарова заяви, че таксиметровите водачи, които също се включват към недоволството ще стартират митинга си в 9.00 часа от Южната дъга на Околовръстното шосе. От там те ще влязат в център по бул. Мария Луиза, където придвижването за коли ще бъде лимитирано, само че градският превоз ще се движи. Таксиметровите водачи ще паркират колите си на булеварда и ще отидат пешком на площад „ Независимост “.

Заявления за митинги са подадени и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР