„Градският транспорт ще се движи по разписание, но във времевия

...
„Градският транспорт ще се движи по разписание, но във времевия
Коментари Харесай

Синдикати пред bTV: Няма да се пропуска градски транспорт на блокираните кръстовища


„ Градският превоз ще се движи по разписание, само че във времевия диапазон, в който има митинг на три кръстовища в София, самото наличие на хора ще попречва придвижването на кръстовищата”.

Това сподели пред bTV Иван Кирилов, ръководител на транспортните служащи към КТ „ Подкрепа “, разяснявайки думите на кмета на София, че градският превоз ще се движи по разписание на 18 май, когато са планувани митинги.

По думите на Кирилов това е решение на служащите. Няма да бъдат пропускани и коли.

„ Ще има изключения за учениците по пътя им към изпитите. Ако има просрочен възпитаник наоколо до тези кръстовища, ще имаме служебни коли. Ако се наложи, ще ги закараме до училищата”, изясни Кирилов.

Той добави, че протестиращите упорстват за подкрепяне на градския превоз, потърпевш поради двете пандемични години, ниския пътникопоток и повишилата се цена на енергоносителите.

„ Държим авансово да се простим на софиянци, че ще има стеснение, само че ползата е общ. Ако желаеме да имаме ефикасен градски превоз с положително качество, би трябвало да бъде дофинансиран от страната, с цел да съществува”, разясни Иван Кирилов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР