Градският транспорт на София е във финансов колапс. За това

...
Градският транспорт на София е във финансов колапс. За това
Коментари Харесай

Спаси София предупреждава за 100 млн. лв. дупка в градския транспорт

Градският превоз на София е във финансов колапс. За това алармира самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

Според изнесените от него данни дупката в бюджета единствено за тази година ще бъде над 100 млн. лева

Изправени сме пред ликвидностна рецесия - търсят се пари за заплати, гориво и аварийни елементи, а плануваните в бюджета на Общината пари са двойно по-малко от нужните, предизвести той.

По думи на Бонев ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация са в суматоха, че ще банкрутират системата в своя мандат. Те не предприемали никакви ограничения, с изключение на да взимат нови заеми, които " да наливат в черната нереформирана дупка на ЦГМ и градския превоз, без никаква визия по какъв начин да излязат от нея ".

Общинският консултант изрази терзание, че ГЕРБ и столичния кмет Йорданка Фандъкова ц еленасочено крият информация за действителната обстановка.
 Бюджетът на София за 2021 година - реален и под напрежение съгласно Фандъкова
Бюджетът на София за 2021 година - реален и под напрежение съгласно Фандъкова

Постигнахме финансова непоклатимост на столицата, удовлетворен кметът

От " Спаси София " показват, че в последните пет дни са били импортирани пет отчета за наливане на общински пари, с които краткотрайно да се закърпи ситуацията.

Според Бонев проблеми има и в бюджета на градския превоз за 2021 година, импортиран в петък вечерта и гласуван още в понеделник. На полемиките в Столичния общински съвет е станало ясно, че той е учреден на нереалистични данни.

Той е безапелационен, че у правляващите оферират бюджет, за който е несъмнено, че единствено ще задълбочи рецесията , вместо да я реши.
 Спаси София е срещу ЦГМ да изтегли заем от 15 млн. лева
Спаси София е срещу ЦГМ да изтегли заем от 15 млн. лева

ГЕРБ сякаш не желал заеми, а подкрепял тегленето на заем за покриването на дупките

Независимият консултант предвижда, че до края на годината финансовата дупката в превоза ще е голяма. По тази причина той предлага незабавни дейности и избавителни ограничения за градския превоз. Сред тях са наложително привикване на изключително съвещание на СОС, на което Фандъкова персонално да изясни какъв брой тъкмо е дупката. Необходимо съгласно него е и да се създаде нов и реален бюджет за градския превоз. Бонев упорства да се изготви и пакет от решения за възстановяване на градския превоз, както и за цялостна промяна на ЦГМ. Независимият консултант се застъпва за експертен шеф, а не партийно предопределение, по-малко управителни позиции и обединение на дублиращи отдели и дирекции в Общината.

В момента всички плащаме с налозите си за некомпетентните решения на ГЕРБ, без значение дали употребяваме градския превоз или не , акцентира самостоятелният консултант.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР