Градският транспорт на Пловдив остава слабо място в обслужването на

...
Градският транспорт на Пловдив остава слабо място в обслужването на
Коментари Харесай

Финансови затруднения в градския транспорт в Пловдив - отразява ли се на разписанията?

Градският превоз на Пловдив остава едва място в обслужването на хората, които нямат опция с цел да стигнат до работните си места.

Пловдив е единственият град в България с частен градски превоз и осъществяването му се управлява от общината. В средата на предходната седмица водачи от една от компаниите превозвачи отхвърлиха да карат рейсовете поради неполучени заплати.

За през днешния ден още веднъж беше разгласен техен митинг, само че се оказа че притежателят е намерил метод да потуши общественото неодобрение. На една от централните спирки минават 4 линии на превозвача, който е изпаднал в съществени финансови усложнения.

Към момента всички рейсове се движат, има 3-4 аварирали, сподели пред Българска национална телевизия Георги Стоилов - шеф на общинско дружество " Организация и надзор на превоза ".

" Към днешна дата, както и преди община Пловдив не дължи пари на своите превозвачи - изпълняваме финансовите си задължения и следим за осъществяването на услугата ".

Той изясни, че казусът с въпросния транспортьор се задълбочава през последните две години.

" Ние сме в непрекъснат контакт с представителя на сдружението и се опитваме да ги подкрепим с каквото можем, само че все още има съществени усложнения ", изясни Стоилов.

Търси се решение и за обезпечаване на градски превоз до крайните квартали в града.

Вижте още в директното включване на Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР