Градският транспорт може да бъде разреден, ако държавата не помогне

...
Градският транспорт може да бъде разреден, ако държавата не помогне
Коментари Харесай

Фандъкова: Градският транспорт може да се разреди, ако няма държавна помощ

Градският превоз може да бъде разводнен, в случай че страната не помогне финансово на Столичната община. Нужната сума е 178 млн.лева, уточни кметът Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви. Размерът на желаната помощ за 2022 година е избран от общинската комисия по превоз, ръководена от Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ, като трябват още 50 млн.лева обезщетения за загубите през предходната година, поради нарасналите цени на електрическата енергия и природния газ.

" Топлофикация София " също натрупа загуби, тъй като продава газа по 47 лв., а го купува по 133 лв. от доставчика " Булгаргаз ", уточни Фандъкова. Само през януари загубата ще е към 100 млн.лева, а за последните шест месеца тя е 160 млн. На въпрос дали отоплителното сдружение ще банкрутира, тя подсети, че министърът на енергетиката е заречен, че няма да допусне това.

На въпрос за какво София е единственият град, който желае помощ от страната Фандъкова разясни, че столицата дава 40 % от приходите в държавния бюджет. " Или страната да поддържа секторите, значими за столичани, или да ни възвърне най-малко 2% от тези доходи. Тва се равнява на 400 млн.лева и тогава няма да слагаме въпроси за подкрепяне ", съобщи кметът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР