Градският транспорт и Български пощи“ се готвят за протест. Това каза

...
Градският транспорт и Български пощи“ се готвят за протест.
Това каза
Коментари Харесай

Синдикалист: Градският транспорт и „Български пощи“ се готвят за протест

Градският превоз и „ Български пощи “ се готвят за митинг.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “.

Законодателството в България е такова, че потиска недоволството и не дава опция за национална стачка, няма подобен термин национална стачка.

Недоволство има в „ Български пощи “. Там най-вероятно ще се стигне до стачка, тъй като няма схващане и финанси. Там печелившите действия са преотдадени на частни компании.

Ако в столичния градски превоз не се усилят заплатите, ще създадем стачка и по този начин, че той да спре. Само от април до края на годината са напуснали 10% водачи и има дефицит. Столицата и страната се ръководят доктринерски. Ако желаеме да реализираме зелени цели, би трябвало да създадем превоза комфортен.

С 9.9% се усили минималната работна заплата. Това докара до изцяло нарастване на заплатите, само че това не може да компенсира 17% инфлация, като при храните е 26%. Нямаше да има нарастване на минималната заплата, даже с толкоз, в случай че нямаше митинг. Хората с ниски приходи харчат цялата си сума за храна и битови разноски. Няма по какъв начин без нарастване да се покриват тези разноски.

Нашите политици желаят да си закичат на ревера влизане в еврозоната, само че би трябвало и да поработят преди този момент, с цел да успеем и да се оправим.

Някои хора считат, че има късмет за държавно управление. Ще бъде мъчно, в случай че ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възхода “ не го поддържат.

Няма против кого да протестираш, не е допустимо да организираш хората против служебното държавно управление, тъй като няма бюджет.

Основната опасност е криза в Германия, което ще се отрази на целия Европейски Съюз и България, тъй като има доста предприятия, които създават за Германия. Ако потреблението се свие, а то към този момент се свива, няма по какъв начин да не се отрази и тук.

Ако не се стигне до нарастване на приходите в няколко основни бранша, които ще стачкуват, значи, че блокирането на „ Български пощи “ ще блокира изплащането на пенсиите и помощите. Но стачка значи стачка до край.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР