Градският съвет на Лос Анджелис гласува с 11 срещу 2

...
Градският съвет на Лос Анджелис гласува с 11 срещу 2
Коментари Харесай

Ресторантите в Лос Анджелис ще работят само за ваксинирани, в Канада пътуваш с влак, ако си имунизиран |

Градският съвет на Лос Анджелис гласоподава с 11 против 2 гласа за налагане на най-стриктните противоепидемични ограничения в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

От 4 ноември всеки, който върви на ресторант, салон за маникюр, фитнес или мач на баскетболния тим " Лос Анджелис Лейкърс ", ще би трябвало да показа документ за имунизация.

Вторият по население град в Съединени американски щати претърпя голям скок на инфекциите и хоспитализациите предходната зима. Около 78 % от 10-те милиона поданици на окръга са получили най-малко една доза ваксина, а 69 на 100 са изцяло имунизирани.

Канада ще изпрати неимунизираните федерални чиновници в неплатен отпуск и ще изисква ваксини против коронавирус за всички пътуващи със аероплан, трен или транспортен съд. Това съобщи през вчерашния ден министър председателят Джъстин Трюдо, представяйки едни от най-стриктните досега имунизационни политики в света, съобщи Ройтерс.

До 29 октомври всички федерални чиновници ще би трябвало да заявяват в онлайн портал, че имат приключен имунизационен цикъл. Хората на възраст над 12 години, които употребяват вътрешни полети, влакове и морски превоз, ще би трябвало да покажат, че са били изцяло имунизирани до 30 октомври. Това се отнася и за заетите в транспортния бранш.

" Тези ограничения за превоза, наред със наложителната имунизация за федералните чиновници, са едни от най-строгите в света ", сподели Трюдо пред кореспонденти. " Ако постъпите вярно и се ваксинирате, заслужавате свободата да сте в сигурност от коронавирус ", добави той.

В Канада има към 300 000 души на държавна работа, плюс още 955 000 души, заети в контролирани от страната браншове. Това прави към 8 % от всички трудово заети в страната. Страната е ваксинирала изцяло над 70 % от 38-милионното си население.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР