Градският съвет на хърватския град Сплит прие тази нощ, след

...
Градският съвет на хърватския град Сплит прие тази нощ, след
Коментари Харесай

Хърватският град Сплит удря с 300 евро глоба туристите, ако пият алкохол на обществено място

Градският съвет на хърватския град Сплит одобри тази нощ, след траяло 15 часа съвещание, решение за публичния ред и успокоение в региона на града, съгласно което несъответствуващото държание на публични места ще се глоби с санкции по време на туристическия сезон, заяви порталът Индекс, представен от Българска телеграфна агенция.
С санкция от 300 евро ще се санкционира потреблението на алкохол на публични места, спането в паркове на тревни площи, търговски и други публични обекти, както и потреблението на парковете като тоалетна. Също по този начин ще се постановат санкции за консумация на храна и питиета в заведения за хранене след края на работното им време.
Прие се и корекция за санкция от 300 евро за катерене и сядане на монументи и паметни плочи, влизане и къпане във фонтани и предложение и договаряне на таксиметрови услуги, които не са авансово регламентирани.
С санкция от 150 евро ще се санкционира осъществяването на строително-монтажни работи от 14 до 17 ч. и от 22 до 7 ч. сутринта за недопускане на звук.
Преди месеци градът вкара 150 евро санкция за туристи, разхождащи се по бански.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР