Градският съд ще опита пак да даде ход на делото

...
Градският съд ще опита пак да даде ход на делото
Коментари Харесай

Градският съд ще опита пак да даде ход на делото срещу Боршош

Градският съд ще опита отново да даде ход на делото против Боршош
Софийски градски съд (СГС) ще опита да даде ход на делото против Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, упрекнати за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, при което е ощетен НДК, съобщи кореспондент на БГНЕС.

След като на предното планувано разпоредително съвещание липсваха юристите на подсъдимите, съдът ще се опита да даде ход на делото през днешния ден.

През юни на първото разпоредително съвещание Софийският градски съд приключи делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и някогашния ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев. Според съда прокурорите са написали обвиняването по този начин, че подсъдимият няма по какъв начин да разбере в какво е упрекнат, а по този начин няма и по какъв начин да се отбрани. Част от разминаванията са в посочените суми – за някои от покупко-продажбите не излиза наяве тъкмо с какъв брой пари е ощетен бюджетът на НДК. Съдът тогава акцентира и че за някои от обвиняванията липсват в действителност изказвания.

В края на май прокуратурата даде на съд някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт за нецелево разходване на целеви средства, умишлена занемареност, подписване на голям брой неизгодни покупко-продажби, длъжностно заграбване и насила. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР