Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от

...
Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от
Коментари Харесай

Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от комисията Нотариуса

Градският прокурор на София не се яви пред депутатите от комисията " Нотариуса ". 30 минути преди началото на съвещанието Илияна Кирилова изпрати писмо, с което стимулира решението си.

Според градския прокурор с изнасянето на данни пред депутатите може да се повлияе на почналите досъдебни производства, свързани с убийството на Божанов, както и с мрежата, обвързвана с него в правосъдната система.

В писмото се показва още, че ръководената от Кирилова прокуратура е единствената, която може да проверява лица с имунитет, каквито са и депутатите, по тази причина съгласно нея е несвоевременно тя да се яви пред народните представители, защото това това би било спор на ползи.

От ПП-ДБ обявиха, че по този начин Кирилова е саботирала съвещанието и обявиха, че желаят да я попитат по какъв начин е назначена на поста, кои са заместниците й, както и какви са били връзките й с някогашния началник на Столичното разследване Петьо Петров - Пепи Еврото, който е в неопределеност.

" Каквото е предпазено като следствена загадка и тя не може да го каже пред националното посланичество, ок, няма да го каже. Това не значи, че просто не може да се яви. Да, това е бойкот. Защо Кирилова взема решение да подсети на Народното посланичество, че ръководената от нея СГП е тази, която може да проверява народни представители аз не мога да преценява. Аз не виждам какво касателство има въобще в работата на комисията и не считам, че това е спор на ползи, както тя е показала в писмото си ", сподели Никола Минчев - ръководител на краткотрайната парламентарна комисия за Нотариуса.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР