Градският плаж в Пещера бе даден на концесия за срок

...
Градският плаж в Пещера бе даден на концесия за срок
Коментари Харесай

Градският плаж в Пещера даден на концесия за 35 години срещу 186 000 лв.

Градският плаж в Пещера бе даден на концесия за период от 35 години против 186 000 лв. без Данък добавена стойност с решение на Общински съвет. След извършената процедура преди всичко с комплекса оценка 1,08 точки бе класирана компания „ Арги Лукс ” ЕООД, която бе и единствената, взела участие в състезанието за концесионер на обекта, който е обществена общинска благосъстоятелност.

 Градският плаж в Пещера даден на концесия за 35 години против 186 000 лева

Избраният концесионер би трябвало да влага в градския плаж в Пещера 250 000 лева през първите 3 години след сключване на контракта с общината, да разкрие 9 работни места и да прави разнообразни икономически действия и други услуги – плувен басейн за възрастни, детски плувен басейн, плаж, детски център, заведение за публично хранене, развлекателни услуги и други действия, позволени от закона.

Годишното концесионно заплащане, което „ Арги Лукс ” ЕООД би трябвало да превежда по сметките на Община Пещера, е в размер на 6000 лева без Данък добавена стойност. Концесионерът ще има 5 години гратисен интервал от влизането в действие на контракта, през който няма да заплаща годишно концесионно заплащане, защото през този интервал се задължава да направи 100% от плануваните вложения. До оповестяването на състезанието за нов собственик на градския плаж в Пещера се стигна, откакто предходният концесионер се отхвърли от обекта, който остана затворен през последните години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР