Градските власти в Рим, в очакване на увеличаване на броя

...
Градските власти в Рим, в очакване на увеличаване на броя
Коментари Харесай

Градските власти в Рим обмислят ограничаване на достъпа до фонтана Треви 



Градските управляващи в Рим, в очакване на увеличение на броя на туристите през идната година, обмислят ограничение на достъпа до фонтана Треви, един от най-посещаваните монументи в града.


Италианската столица се готви да бъде хазаин на „ Светата година “ или църковен празник (едногодишно римокатолическо събитие), което се чака да притегли 32 милиона туристи през 2025 година


Според проектопредложението за посещаване на фонтана ще е належащо да се резервира една от авансово избраните дати, а единствено стеснен брой хора ще имат достъп до стълбите към паметника.


„ Обмисляме да създадем това гратис за римляните, а тези, които не са поданици на града, ще бъдат помолени за алегорична помощ от едно или две евро “, сподели съветникът по туризма в Рим Алесандро Онорато.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери назова ограниченията за ограничение на броя на туристите - " доста евентуална опция ". „ Става все по-трудно да се ръководи обстановката към фонтана Треви “, добави Гуалтиери.


От друга страна, няколко европейски града са изправени пред митинги, провокирани от т. нар несъразмерен туризъм, в това число Барселона и Венеция, където локалните управляващи тази година тестваха стратегия за таксуване на посетителите на града.

Фонтанът Треви, където посетителите обичайно хвърлят монети, с цел да изпълнят желанията си и да се върнат в Рим, от дълго време е съществена атракция в града даже за международните водачи, които посещават града.




Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР