Градските власти в Киев съобщиха днес, че от началото на

...
Градските власти в Киев съобщиха днес, че от началото на
Коментари Харесай

От началото на войната в Киев са убити 222 души, 4 от тях деца


Градските управляващи в Киев оповестиха през днешния ден, че от началото на нашествието на Русия в Украйна в украинската столица са били убити 222 души, като 60 от тях са мирни жители, а 4 – деца, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2804
Ранените са 889, като 241 от тях са цивилни, разгласи киевската градска администрация.

Заемащата длъжността омбудсман по правата на индивида в Украйна Людмила Денисова сподели през днешния ден, че досега от бомбардираната театрална постройка в Мариупол са били избавени 130 души.

Все още няма информация за повече от 1000 души, за които се счита, че са се укривали там, когато театърът е бомбардиран.

Денисова добави, че избавителните работи на място не престават. Според украинските управляващи театралната постройка е била ударена при мощен съветски въздушен удар в сряда. Русия отхвърля да е бомбардирала театъра или да е взимала на прицел мирни жители.

„ Спасителите работят и сега. Имаме единствено тази информация: 130 души са живи и са изведени. Останалите чакат помощ “, сподели Денисова по националната телевизия.

Няма информация за броя на евентуалните жертви.

„ По наши данни там към момента има над 1300 души, които са в изби, в бомбоубежище “, сподели Денисова, имайки поради подземните укрития под постройката на театъра.

Ройтерс не можа да удостовери без значение тези цифри.

Градският съвет на Мариупол преди този момент сподели, че под театъра са се укривали над 1000 души.

По данни на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида сподели през днешния ден, че минимум 816 цивилни са починали, а 1333 са били ранени в Украйна до 17 март. 

Повечето жертви са породени от избухливи оръжия като артилерия и реактивни системи за залпов огън, а също ракетни и въздушни удари, съобщи висшият комисариат.

Предполага се, че действителният брой на убитите и ранените е много по-висок от оповестените досега данни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР