Градските власти на черногорския курорт Будва се обърнаха към гражданите

...
Градските власти на черногорския курорт Будва се обърнаха към гражданите
Коментари Харесай

Будва планира да въведе глоби за неприличен външен вид на обществено място

Градските управляващи на черногорския курорт Будва се обърнаха към жителите с предложение да разработят комплекс от правила за държание по време на туристическия сезон, съобщи ТАСС.

По образеца на прилежаща Хърватия, Будва преглежда опцията да вкара санкции от 500 евро за туристи, които се разхождат голи до кръста на публични места, а за туристките, минаващи през града по бански - 600 евро.

За създаването на "кодекса за държание на туристите " е избран период от 2 месеца, в който жителите могат да дават своите оферти. Очаква се с санкция да се санкционират и такива нормални за Будва феномени като погрешно паркиране, мощна музика, простряно пране, изхвърляне на боклуци на несъответствуващи места и даже за незадоволително внушителен тип на къщите.

По-рано управляващите на хърватския остров Хвар, годишно измъчен от държанието на английските туристи, вкара санкции за непристойно държание на публични места - 500 евро за мъже, голи до кръста, и за дами, разхождащи се по горнище на бански. Най-сурови санкции обаче са планувани за пиене. Ако екскурзиантът бъде хванат с бутилка в ръка или валящ се пийнал на улицата, му се постанова санкция от 700 евро.

"Те повръщат по улиците на града, пикаят на всеки ъгъл, мотаят се без облекла, спят на улиците, блуждаят по улиците в непристоен тип. Всичко би трябвало да има граници. Ресторантите не трябва да одобряват голи гости и да продават алкохол на към този момент подпийнали клиенти. Печалба непременно не е това, към което се стремим, ние се радваме на гостите, само че те би трябвало да знаят по какъв начин да се държат ", съобщи кметът на Хвар Рикардо Новак, чиято самодейност получи поддръжка в доста градове по хърватското крайбрежие, които през последните години са си патили от английски туристи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР