Градските активисти от Спаси София искат цялостна проверка на павилионите

...
Градските активисти от Спаси София искат цялостна проверка на павилионите
Коментари Харесай

От Спаси София искат проверка на будките в София

Градските деятели от " Спаси София " желаят цялостна инспекция на павилионите в столицата.

" Потенциалът за е налице. Отговорно настоявам, че противозаконните будки в София са стотици и по тази причина упорствам да стартира цялостна и незабавна инспекция на всички тях. Хаосът е завладял най-централните градски пространства, парковете и кварталите и нито един регион не е пощаден от това нездравословно събитие ", твърди Борис Бонев.

Те предизвестяват за още рискови и противозаконни будки в центъра на София. Някои от павилионите са на една от най-оживените и централни места в града - при метростанция Стадион " Васил Левски ", пишат от " Спаси София ".

Според тях нарушаванията са същите като на бул. " Иван Гешов ", където младо момче беше убито от противозаконен кабел.

От сдружението настояват, че преместваемите обекти нарушават схемата за слагане, качена в регистъра на основния проектант, тъй като са с към 40 метра настрана от мястото, указано в схемата.

" Отново имаме институции, които съзнателно си затварят очите. Какво друго опрощение, с изключение на корупция и обтегнат чадър, можем да намерим за многогодишното навсякъде безучастие на контролните органи ", пита Андрей Зографски.

Още по-притеснителен е фактът, че се вижда и свързване на ток от разрушени кутии. Оголени кабели се влачат по земята, увиснали са върху улични стълбове и са опънати върху клоните на дърветата, което е в прорез с наредбите, разказват обстановката от гражданското съдружие.

Според тях решението е в предприемането на три стъпки, които коренно да затегнат контрола и да разчистят хаоса по столичните улици.

" Основното е в оптимално къси периоди да бъдат направени цялостни инспекции - на място и с условието на цялостната документи . На нарушителите би трябвало неотложно да бъдат съставяни оптималните санкции, които доближават и до 50 000 лева и могат да се постановат при всяко констатиране, т.е. всеки ден ", счита Бонев. Според него, в случай че има сходни санкции, притежателите на тези обекти сами ще си махнат будките.

Втората стъпка съгласно Борис Бонев е за незабавната промяна на управлението на Столичния инспекторат. Според него там редовно се поставя чадър над нарушителите с писането на молби-предписания на нарушителите вместо да ги глобяват.

" Като трета стъпка, най-сетне би трябвало да бъде призната новата разпоредба за механически стандарти, която е подготвена от една година , само че поради липса на воля от страна на ръководещите, те не я позволяват за разглеждане в общинския съвет. След нещастието към този момент няма алтернатива дали ни би трябвало по-строг надзор и по-ясни стандарти за всички обекти по улиците на нашия град ", написа Борис Бонев.

По думите му нещастието е тласък и последно предизвестие, че тези безобразия би трябвало да бъдат прекъснати. " Отново повтаряме, че виновни са кметът Фандъкова, основният проектант и районните кметове ", пишат от Спаси София.

Припомняме, на 14 февруари след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болничното заведение " Св. Иван Рилски " в София.

На идващия ден институциите започнаха да си трансферират отговорността, че не е ясно кой управлява към павилион в двора на болничното заведение.

Прокуратурата също по случая.

Здравният министър Костадин стартира инспекция по случая.

От болница " Св. Иван Рилски " за инфраструктурата.

Общинските съветници желаеха обекти. Установени са в региона на случая.

Първата е на основния проектант на регион " Триадица ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР