Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира

...
Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира
Коментари Харесай

Община Варна сключи договори за 3,75 млн. за озеленяване

Градската среда на Варна има потребност от осезаемо възстановяване, разяснява кметът по време на среща с озеленителните компании
Община Варна е сключила контракти на стойност 3,75 млн. лева за озеленяване в града. Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с присъединяване на всички компании по озеленяване, които работят на територията на петте региона. 

Предвидените средства за действия по озеленяване през 2024 година са със 7,14% повече по отношение на 2023 година, или общо 3,89 млн. лева.  Градската среда на Варна има потребност от осезаемо възстановяване, разяснява кметът и акцентира, че за задачата средствата могат да бъдат в допълнение увеличени още тази година. Той бе безапелационен, че ще изисква от компаниите по-високо качество на услугата и по–добър тип на всички зелени площи в града. 

По време на диалозите бяха разисквани и измененията в графика на дейностите за озеленяване, по-ранни периоди за процедурите за годишните публични поръчки и рамковите съглашения. Разгледани бяха оферти за включване на нови зони за представително озеленяване, положението на поливните системи в града, плануваните действия по резитба, коситба и слагане на нови насаждения за идните месеци. 

На срещата участваха също заместник-кметът по инженерна инфраструктура и благоустрояването инж. Пламен Китипов, специалисти от Община Варна и районните кметства.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР