Градската прокуратура на Торино е подготвила преписка за даването под

...
Градската прокуратура на Торино е подготвила преписка за даването под
Коментари Харесай

Прокуратурата дава под съд шефовете на Юве

Градската прокуратура на Торино е подготвила кореспонденция за даването под съд на някогашния президент на италианския футболен клуб Ювентус Андреа Аниели, а също по този начин и други негови сътрудници от управлението, оповестява организация АНСА. Общо следствието на финансови нередности и нарушавания в Юве ще обхване 11 души.

Всички те са под съмнение в нарушавания на финансовото ръководство на най-успешния италиански клуб. По-конкретно следствието е върху фалшифицирани документи за парични преводи, измами и повишени суми за покупки на играчи, в това число при привличането на португалския нападател Кристиано Роналдо, който игра за Ювентус от 2018 до 2021-а година.

Но това не е всичко и управлението на клуба може да бъде упрекнато в разпространение на погрешна информация за финансовото положение на торинския гранд, манипулиране на пазара, даване на погрешни заявления за приходи за несъществуваща активност, възпрепятстване на одитен надзор и ограничение на влизане на данъчните. От клуба дефинираха тези обвинявания като неоснователни.

В понеделник късно вечерта целият ръб на шефовете, отпред с президента Андреа Аниели и заместникът му Павел Недвед, подадоха оставки. По-рано пък някои медии лансираха концепцията, че провалилата се концепция за основаването на Суперлигата също е от голяма важност и може да се добави към аргументите за оставката. Ювентус и Аниели бяха дружно с Реал (Мадрид) най-големите радетели за основаването на футболна Суперлигата с присъединяване на най-големите клубове в Европа, само че УЕФА подсигурява, че няма да толерира сходно отцепническо държание и очевидно е почнало отстраняването на някои от основателите.

Суперлигата беше план, против който се оповестиха даже и някои държавни управления, отпред с английското и френското. Идеята на най-богатите клубове беше да се сътвори наднационална европейска футболна лига с непрекъснати участници. Поканени бяха британските Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Тотнъм, Ливърпул, Челси и Арсенал, испанските Барселона, Атлетико и Реал, италианските Милан, Интер и Ювентус.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР