Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от

...
Градската организация на БСП в София отбелязва 75-ата годишнина от
Коментари Харесай

БСП отбелязва 75 години от 9-ти септември, СДС заклеймява съветските щикове

Градската организация на Българска социалистическа партия в София отбелязва 75-ата годишнина от 9-ти септември 1944-та с няколко събития в понеделник.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов ще участва в на тържественото разкриване на документалната галерия " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма. България " в Руския културно-информационен център.

Паргов, членове на Изпълнителното бюро и на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, народни представители и общински съветници от групите на социалистите ще поднесат цветя на паметника на Незнайния боец. А по-късно ще положат цветя и на паметника на Съветската войска.

В навечерието на 9-и септември от СДС-Бургас и Съюза на репресираните уважиха жертвите на комунистическия режим. Пред паметника до Апелативния съд панихида за душите на починалите отслужиха представители на бургаското духовенство.

" Докато има спорен взор върху датата 9-ти септември и събитията, случили се по-късно, България в никакъв случай няма да просперира. Трябва да има еднопосочно, изрично, сериозно мнение във връзка с тази дата. На 9-и септември България бе превзета от щиковете на руската войска, в резултат на това бе натрапен мракобесен режим, който мазета елита на нацията. Има повече от 32 000 знайни и може би още доста незнайни жертви на този режим ", разяснява общинският консултант от СДС-Бургас Тошко Иванов.

Иванов приканва събитията от този интервал да бъдат представяни и изучавани обективно.

" 9-ти септември е една от най-черните и тъжни дати в историята на България. От този ден стартират злокобните и кървави дни и нощи на унищожаването и ликвидирането на интелектуалния капацитет на нацията. Днес родственици на жертви поставиха цветя на паметника в Бургас със сълзи на очи и с вярата злините на комунистическия режим в никакъв случай да не бъдат забравяни ", допълват от СДС- Бургас. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР