Градската десница“, предвождана от ДБ, по-добре да си метне въжето

...
Градската десница“, предвождана от ДБ, по-добре да си метне въжето
Коментари Харесай

Христо Иванов е налапал дулото на пистолет и чака знак от Нинова

" Градската десница “, предвождана от Демократична България, по-добре да си метне въжето на врата и да завърши с мъката си. Наложително е, защото продължава да приказва глупости – по какъв начин било допустимо ново държавно управление в този дискредитиран парламент и трябвало да се положат оптимални старания да има кабинет. Идеята неуморно развива сладкодумникът Христо Иванов, който ни залива с приказки за разсъдък, градивни диалози, за вероятен безпорядък, изборни спирали, фрагментирани парламенти и други нелепости, които би трябвало задоволително да ни уплашат и да си кажем – да, Христо е прав. И да му дадем мандат да седне на договаряния с Корнелия Нинова.

Защото като него приказва само Нинова. Страхът прави съединението. На това разчита Иванов, в случай че групировката му получи  решителния трети мандат за сформиране на държавно управление. Двама уплашени за властта си водачи ще седнат да се договарят за кабинет – сякаш десният Христо Иванов и лявата до болшевизъм Корнелия Нинова. Десните не изпитват ли малко позор от сходно развиване на обстановката? Ако свършат и тази работа, по-добре обществено да се гръмнат на площада.

Ама нали и до момента беше по този начин – Демократична България и Българска социалистическа партия са в една ръководеща коалиция.  Да, само че договарянията за кабинет водеше " Промяната “ като мандатоносител. Ако Демократична България получи мандата, би трябвало непосредствено да разисква концепциите си за кабинет с Българска социалистическа партия – да изиска помощ от Нинова, която още веднъж ще начертае алените си линии и Христо ще замязя на човек, налапал  дуло на револвер.

Захласнат по Нинова, на Иванов не му прави усещане, че хората от Политическа партия много са охладнели към напъните за нов кабинет след неуспеха на техния мандат. " Продължаваме промяната “  упорстват за избори и това все по-ясно се чува, подлъгани от опцията за победа  през октомври. Христо и това ли не чува?   

Христо Иванов е изплашен, колкото и Нинова. Уплашен е от неприятни резултати наесен. Уплашен е, че Политическа партия няма да се съгласят на общи листи с Демократична България. Уплашен е, тъй като до момента беше последна цигулка в обединението, а наесен може да е девета дупка на кавала.

Възможно ли е толкоз изплашен политически водач да сформира държавно управление, което да избавя България?

Десни политици, имайте малко достолепие. Как смятате да депутинизирате страната, каквито фантазии имате, като най-близкият ви сподвижник ще е прокремълска партия. Не е единствено ваша работа дали ще дремете с револвер в устата и ще чакате знак от Нинова да натисните спусъка. Работа е по-обща, в случай че не сте разбрали. Очевидно не сте и по тази причина сте уплашени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР