Градинка до руското посолство в столицата ще се казва Борис

...
Градинка до руското посолство в столицата ще се казва Борис
Коментари Харесай

Борис Немцов ще се казва градинката до руското посолство, алеята - Героите на Украйна

Градинка до съветското посолство в столицата ще се споделя " Борис Немцов ", а алея наоколо - " Героите на Украйна ". Това са решили общинските съветници от комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в Столичния общински съвет /СОС/ назова градинка на убития през 2015 съветски опозиционер Борис Немцов.

Това заяви някогашният водач на столичните социалисти Калоян Паргов, който акцентира, че съветниците на Българска социалистическа партия не са подкрепили решението. Вносители на предлагането са председателката на комисията Малина Едрева дружно с Борислав Бориславов от ГЕРБ-СДС и съветникът от " Демократична България " Веселин Калановски.

" Тревна " алея " с примерни размери метър на пет пред посолството на Русия в София не може да бъде знак на нищо. Това е чиста провокация ", разяснява Паргов в профила си във Facebook. Според него такива решения нагнетяват единствено напрежение.

" Единственото разумно пояснение на цялата тази светкавична интервенция за именуване на някакви площи към посолството на Русия в поддръжка на Украйна, е че те целят провокация.

Защо е належащо да внасяме спомагателна борба?! В контраст на тези отчети видях подписка за смяна на името на ул. " Козяк ", на която се намира посолството на Съединени американски щати, с името Димитър Списаревски - нашият боен пилот-герой от Втората международна война, жертвал се за София по време на бомбардировките от Англия и Съединени американски щати. Ако продължаваме по този метод, няма да стигнем надалеч ", разяснява още Паргов.

Предложение за кръщаване на бул. " Драган Цанков " на " Героите на Украйна " пръв внесе в СОС журналистът Найо Тицин. Веднага по-късно реагира кметът на регион Изгрев, доктор Дамян Георгиев, който не възприе концепцията в нарочна позиция. Няма да позволи промяна на името на улицата, зарече се той. Георгиев посочи, че не е редно да се трансформират улици, наречени на именити българи, посочи несъгласие в нормативната уредба и не на последно място проблеми за живущите в региона, които ще би трябвало да сменят персоналните си карти.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР